معرفی کتاب

کتاب آفریده های یک روز

کتاب آفریده های یک روز

این بار در بخش معرفی کتاب، قصد دارم کتاب آفریده های یک روز نوشته ی روان درمانگر قصه گو ” اروین د.یالوم ” را به شما معرفی کنم.

یالوم در تمام اثرهای خود، با استادی تمام، در تلاش است افراد را به رویارویی با تلخ ترین و سخت ترین رخدادهای زندگی دعوت کند و با ایجاد مسئولیت و بیدار کردن تعهد انسانی، درمان های ناب خود را ادامه دهد.

وی در کتاب ” آفریده های یک روز ” سعی دارد به صورت خیلی ساده به دانشجویان نشان دهد که اصلی ترین راه درمان برای هر درمانگر یک رابطه درمانی محکم و قابل اعتماد با مراجعان است تا آنها کاملاً نیازهایشان اغنا شود.

در هر کدام از این ده داستان معرفی شده در این کتاب، یالوم یک شیوه یکسان درمان را اجرا نمی کند؛ بلکه در هر مورد بر اساس شیوه آزمون و خطا، شیوه ای خاص را برای هر مراجع اجرا می کند.

به اعتقاد یالوم ما درمانگران هرگز نمی توانیم بفهمیم که چگونه یاری گر مراجعین مان بوده ایم؛ به این دلیل که در تمامی این داستان ها، مراجعینش بارها و بارها از راه هایی که یالوم انتظارش را نداشته است، کمک گرفته اند و بهره برده اند.

ده داستان نوشته شده در کتاب آفریده های یک روز بر آن است که فضایی آموزنده از نمونه های واقعی روان درمانی را ارائه دهد که بتواند به صورت یک ابزار مورد استفاده قرار بگیرد.

درونمایه کتاب آفریده های یک روز:

مرگ:

درون مایه و محور اصلی کتاب ” آفریده های یک روز ” حول اصلی ترین مولفه و منبع اضطراب از نگاه رویکرد اگزیستانسیال (وجودی) که همان ” مرگ ” است، می چرخد. افراد درون داستان ها، با ترس از مرگ دست و پنجه نرم می کنند :

  • ترس از روبرو شدن با مرگ عزیزان.
  • ترس از روبرو شدن با مرگ خود.
  • چگونه با وجود مرگ، یک زندگی معنادار داشته باشند.
  • روبرو شدن با دوران پیری و کاهش احتمالات، چگونه برخورد کنند.

استاد ملکیان در مقاله ای درباره ی ” مرگ ” معتقد است : ” مرگ، رویداد ارزش بخش زندگی است و اگر نمی بود زندگی ارزشی نمی داشت.

اینکه ما این همه قدردان زندگی هستیم و آن را مغتنم می شمریم تنها به دلیل حضور مرگ است. به بیان دیگر، ارزش زندگی به جهت محدودیت و تناهی بودن زندگی است. ”

مسائل اساسی زندگی انسان:

اروین یالوم در کتاب ” آفریده های یک روز ” با هنر تمام، رازهای گوناگونی را از زندگی کارکترهای داستان برملا می سازد، که مسائل اساسی زندگی انسان هستند.

این مسائل مانند : عشق، تنهایی، اراده، آزادی، بی معنایی و مسئولیت پذیری  است.

همان طور که نیچه باور دارد ” اگر تنش، بهای شناخت خویش است، من برای آن آماده ام؛ چیزی که مرا نکشد، نیرومندتر می کند، و هر اتفاقی می تواند ما را انسان تر نماید.

کتاب ” آفریده های یک روز ” سه موضوع اساسی زندگی آدمی یعنی ” تنهایی، عشق و مرگ ” را به بهترین شیوه مورد بحث و بررسی قرار داده که فکر می کنم در این زمینه کم نظیر است.

خوانشی از کتاب آفریده های یک روز:

  • همه ما آفریده های یک روز هستیم؛ به یادآورنده و به یادآورده شده مانند هم هستند؛ چه انسان مشهموری باشیم و چه انسان معمولی، ما همه یکسان هستیم چون دریک روز خلق شده ایم. همه چیز زودگذر و ناپایدار است؛ هم خاطرات و هم معنا و هدف آنها، زمان وقتی در دست شماست که شما همه چیز را فراموش کنید و همه چیز نیز شما را فراموش کند. همیشه آگاه باشید که انعکاس نبودنتان در همه جا و ذهن همه آدم ها خیلی زود پخش خواهد شد و شما در حافظه هیچ کس و هیچ جایی نخواهید بود.
  • اگر کسی به من ثابت کند که در اشتباه هستم و این را از طریق تفکر یا عمل به من نشان دهد، باید با خرسندی پذیرفته و تغییر کنم. من به دنبال حقیقتی هستم که هرگز به هیچ کس صدمه نزده است. آسیب آن است که کسی بر خودفریبی و نادانی اش پافشاری کند.
  • زندگی موقتی و گذراست، همیشه و برای همه نیز چنین است. ما همیشه مرگ را با جسم مان حمل می کنیم و به دوش می کشیم. اما احساس کردن آن، احساس کردن مرگی متفاوت و با نامی خاص… می تواند چیز دیگری باشد.

 

پیشنهاد:

دلایل پیشنهاد خواندن کتاب ” آفریده های یک روز ” :

  1. اگر علاقمند به خواندن داستان های رمان هستید، یالوم قصه گو با قلم دلنشین خود، داستان زندگی مراجعان خویش را بازگو می کند.
  2. اگر شما نیز با چالش های موضوع مرگ و اضطراب آن روبرو و به دنبال حل آن هستید، خواندن داستان کارکترهای کتاب ” آفریده های یک روز ” بی تأثیر نخواهد بود.

 

 

امتیاز دهید

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *