مشاوره خانواده

3 راه برای ایجاد پیوند ناگسستنی با فرزندتان

3 راه برای ایجاد پیوند ناگسستنی با فرزندتان

ارتباط موثر  و پیوند ناگسستنی با فرزندتان برای یک رابطه قوی والدین و فرزند حیاتی است که هم کمیت و هم کیفیت تعاملات را در بر می گیرد. نقش اساسی در تقویت پیوند بین والدین و فرزندان دارد.

در حالی که خانواده ها به عنوان پناهگاه های امنیت و آرامش در نظر گرفته شده اند، کودکان، به ویژه در دوران شکل گیری خود، ممکن است به دنبال منابع جایگزین برای آرامش باشند یا به دلیل ترس از قضاوت یا اختلاف نظرهای مکرر، از والدین خود کناره گیری کنند.

در حالی که یافتن راه‌هایی برای بیان برای کودکان مفید است، روابط متشنج والدین و فرزند می‌تواند پیامدهای زیان‌باری داشته باشد، مانند موارد زیر:

  • بحث های خفه کننده در مورد موضوعات حساس
  • افزایش آسیب پذیری کودک در برابر سوء مصرف مواد
  • از بین بردن اعتماد و امنیت
  • ایجاد شک و تردید به خود و کاهش عزت نفسبنابراین، ایجاد یک فضای باز و پذیرنده که در آن ارتباطات می تواند رشد کند بسیار مهم است.

برای اطمینان از اینکه رابطه والد-کودکی شما تقویت می شود و یک پیوند انعطاف پذیر و هماهنگ باقی می ماند، در اینجا مواردی وجود دارد که باید در مورد ارتباط با فرزند خود در نظر داشته باشید.

کاهش هرج و مرج و افزایش افشاگری

مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۳ که در مجله روان‌شناسی خانواده منتشر شد، چالش‌های پیش روی خانواده‌های غوطه‌ور در هرج و مرج را روشن می‌کند و مشکلات قابل توجهی را در برقراری گفتگوهای معنادار با فرزندانشان آشکار می‌کند.

نویسنده اصلی این مطالعه توضیح می دهد: «تجارب استرس زا، مانند زندگی در یک محیط خانه پر هرج و مرج، می تواند توانایی های تنظیمی والدین را کاهش دهد و پاسخگویی و تعامل مثبت با کودکان را در طول روز برای آنها دشوارتر کند.

این تحقیق بر اهمیت اجرای یکنواختی و روتین در محیط خانواده به عنوان وسیله ای برای تسهیل گفتگوهای بی دردسر و ثمربخش، و در نهایت پرورش ارتباطات معنادار تاکید می کند. در اینجا مواردی وجود دارد که ممکن است کمک کند:

  • به اشتراک گذاشتن وعده های غذایی با هم
  • تعیین یک “روز خانوادگی” تکراری هر چند هفته یکبار
  • آگاهانه زمان اختصاص داده شده با کیفیت روزانه را برای تعاملات اختصاص دهید

هدف این راهبردها ایجاد یک محیط خانوادگی باثبات و قابل پیش بینی است که نشان داده شده است که ارتباطات مؤثر را تقویت می کند و پیوند والدین و فرزند را تقویت می کند.

مقتدر باشید نه مستبد.

اگرچه کتاب راهنمای قطعی در مورد فرزندپروری کامل وجود ندارد، یک درس کلیدی که از سال ها تحقیق به دست آمده این است که همه سبک های فرزندپروری «موثر» سالم نیستند. تفاوت بین یک والدین مستبد بودن و یک والدین مقتدر بودن را درک کنید.

فرزندپروری مستبدانه: این سبک از فرزندپروری رفتاری سفت و سخت و کنترل کننده نشان می دهد و بر تسلط و اجرای قوانین تأکید می کند.
فرزندپروری مقتدرانه: این سبک از فرزند پروری مظهر موضعی است که ساختار را در اولویت قرار می دهد و در عین حال استقلال را نیز پرورش می دهد.
یک مطالعه در سال 2018 که در مجله مطالعات کودک و خانواده منتشر شده است، نتایج مطلوب مرتبط با فرزندپروری مقتدر را برجسته می کند. با پذیرش رویکردی مقتدرانه، والدین می توانند فرزندان خود را برای زندگی با رفاه بیشتر آماده کنند. در اینجا برخی از مزایای والدین مقتدر بودن آورده شده است:

  • شما به فرزندان خود کمک می کنید تا به استقلال عاطفی دست یابند.
  • شما به آنها آزادی می دهید تا افکار خود را بیان کنند و تجربیات خود را به اشتراک بگذارند.
  • شما به آنها کمک می کنید تا احساس امنیت و انعطاف پذیری عاطفی خود را ایجاد کنند.
  • شما بیان سالم را ترویج می کنید.
  • شما به آنها کمک می کنید دیدگاه های منحصر به فردی را پرورش دهند.
  • والدین با ایجاد تعادل بین قدرت و گرمی، درک و تعیین مرزهای متفکرانه، محیطی را پرورش می دهند که بهزیستی عاطفی فرزندانشان را ارتقا می دهد و فرهنگ ارتباط باز را تقویت می کند.

اعتماد و صبر خود را نشان دهید

مطالعه‌ای در سال 2015 که در مجله بریتانیایی روان‌شناسی رشد منتشر شد، نشان داد که کودکان از همان سال‌های پیش‌دبستانی شروع به ابراز نگرانی نسبت به خودنمایی خود می‌کنند و احتمال بیشتری دارد که اطلاعات مثبت و منفی را در محیط‌های حمایتی فاش کنند. این پیامدهای واقعی برای نحوه تفکر ما در مورد آسیب پذیری در کودکان دارد.

برای برخی از والدین، بررسی این نیاز برای فرزندانشان برای ارائه خود از طریق افشاگری می تواند چالش برانگیز باشد. به عنوان مثال، سرمایه گذاری عاطفی روی فرزندان شما گاهی اوقات می تواند منجر به درگیری در نحوه رفتار شما در مقابل رفتار آنها شود.

با این وجود، به منظور تقویت خطوط باز ارتباط و ایجاد فضای امن، والدین باید اعتماد و صبر داشته باشند و خود را از واکنش‌های تکانشی یا کاوش‌های سرزده باز دارند.

این محدودیت نه تنها فضای اعتماد را ترویج می‌کند، بلکه راه را برای اعتماد کودکان به اطلاعات شخصی حساس هموار می‌کند و والدین را قادر می‌سازد تا آنها را به طور مؤثر راهنمایی کنند و از رفاه آنها اطمینان حاصل کنند.

نتیجه

ارتباط مؤثر به عنوان بستری برای روابط سالم و انعطاف‌پذیر والدین و فرزند عمل می‌کند. با پذیرش این سه ایده، می توان بر چالش هایی غلبه کرد که می تواند مانع گفتگوهای معنادار شود.

مرکز مشاوره فراز، به شما در مورد رفتار مناسب با فرزندانتان کمک می کند. ما، آماده ارائه خدمات به شما در خصوص  بهبود ارتباط شما با فرزندانتان  هستیم. برای گرفتن وقت و هماهنگی با شماره تلفن همراه ۰۹۳۷۱۱۷۸۷۱۸ و یا شماره تلفن های ۰۲۱۲۲۶۴۰۳۳۲ و ۰۲۱۸۸۶۷۲۵۵۳ تماس بگیرید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *