درمان کمرویی

کمرویی

کمرویی

کمرویی، یک ویژگی شخصیتی یا حالت عاطفی، ممکن است با ناهنجاری، نگرانی یا تنش در اطراف افراد دیگر، به ویژه غریبه ها مشخص شود. این یک وضعیت سلامت روان قابل تشخیص نیست، اما فردی که می خواهد بر کمرویی غلبه کند، ممکن است برای رفع آن به دنبال روان درمانی باشد.

کمرویی مترادف یا مرتبط با اضطراب عمومی، اضطراب اجتماعی، انزوا، درونگرایی، یا آگورافوبیا نیست، اگرچه ممکن است فردی که این مسائل را دارد خجالتی باشد.

ویژگی های کمرویی

کمرویی می تواند به دو صورت فیزیکی و احساسی ظاهر شود. برخی از ویژگی های فیزیکی کمرویی ممکن است شامل ناراحتی معده، سرخ شدن، عرق کردن، لرزش یا تپش قلب باشد. افراد خجالتی همچنین اغلب طیف وسیعی از علائم روانی یا عاطفی را تجربه می کنند، مانند:

  • عصبی بودن
  • وسوسه اجتناب از تعامل اجتماعی به طور کلی
  • نگران نگاه دیگران
  • احساس کم ارزشی یا خودانگاره

اگرچه رفتارها برای هر کسی که خجالتی است متفاوت به نظر می رسد، خجالتی بودن ممکن است دلیلی باشد که فرد در برقراری تماس چشمی مشکل دارد یا صحبت های کوچک در آسانسور برای او دشوار است. برخی افراد ممکن است کمی لکنت داشته باشند. هنگام برقراری ارتباط صدای خود را پایین بیاورید. یا با بی قراری، بلعیدن مکرر، یا استفاده از زبان بدن بسته مانند دست ها یا پاهای ضربدری با اعصاب کنار بیایید. با این حال، این رفتارها همیشه نشان دهنده خجالتی بودن نیست.

به نظر می رسد یکی از قابل توجه ترین مؤلفه های کمرویی، حساسیت بیش از حد به تجربه کمرویی به خودی خود است. برای کسی که خجالتی است، درک و آگاهی از کمرویی خود می تواند به اندازه خود خجالتی بودن از نظر عاطفی ناراحت کننده باشد. این ممکن است به دلیل درونی‌سازی انتظارات اجتماعی باشد که به شخصیت برون‌گرا و رفتار مشتاقانه‌تر نیاز دارد. بنابراین، تجربه خجالتی بودن می تواند به همان اندازه که یک ناهنجاری در مورد تعامل اجتماعی باشد، مشغول خودانگاره و خودنمایی باشد.

تمایز بین خجالت و مسائل مربوط به سلامت روان

برای برخی، خجالتی بودن یک ویژگی دوران کودکی است که در بزرگسالی بیش از حد رشد می کند، زیرا افراد راه های غلبه بر (یا نادیده گرفتن) مشکلات مربوط به آن را یاد می گیرند. اما این غیرمعمول نیست که در طول زندگی به کمرویی ادامه دهید یا حتی در بزرگسالی متوجه کمرویی شوید. تحقیقات در مورد کمرویی ترکیبی است: برخی نظریه ها معتقدند که کمرویی بیولوژیکی یا ارثی است، اما برخی دیگر نشان می دهند که اگر کودک در معرض انواع خاصی از تعاملات و محرک های اجتماعی قرار گیرد، کمرویی ادامه نخواهد داشت.

خجالتی که معمولاً با آگورافوبیا یا اضطراب اجتماعی همراه است، ممکن است از دیدگاه ناظر شباهتی به هر یک از این مسائل داشته باشد. افرادی که خجالتی هستند لزوماً از افراد یا تعاملات اجتماعی متنفر نیستند، بلکه به سادگی ارتباط بین فردی را ناخوشایند یا ناراحت کننده می دانند. ممکن است فردی خجالتی و اجتماعی، خجالتی و غیراجتماعی، خجالتی و اجتماعی، یا خجالتی و غیراجتماعی باشد. اما در حالی که فرد مبتلا به آگورافوبیا ترس از به دام افتادن را احساس می کند، این جزء در کمرویی وجود ندارد.

گاهی اوقات کمرویی با درونگرایی اشتباه گرفته می شود. با این حال، درونگرایی به معنای حساسیت گسترده تری نسبت به تحریکات محیطی نسبت به یک ناراحتی خاص در تعاملات اجتماعی است. و اگرچه آگورافوبیا و اضطراب اجتماعی ممکن است برای برخی افراد ناتوان کننده باشد، خجالتی بودن به مراتب کمتر زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد. اکثریت قریب به اتفاق محققان و روان درمانگران امروزه موافق هستند که کمرویی صرفاً جنبه ای از شخصیت است – نه دلیلی برای برچسب زدن، تشخیص یا تغییر رفتار.

چگونه روان درمانی می تواند به کمرویی کمک کند؟

برخی از افراد از خجالتی بودن یا نگرانی احساس شرم می کنند، خجالتی بودن یک ویژگی منفی شخصیتی است. برخی حتی آرزوی یک نوع “درمان” را دارند، به این امید که بر ناراحتی یا تنشی که در تعامل با افراد دیگر احساس می کنند غلبه کنند. با این حال، ایده خوبی است که به خاطر داشته باشید که خجالتی بودن تنها یک جنبه از شخصیت است و بسیاری از ویژگی های دیگر به تعیین هویت یک فرد و رابطه آنها با افراد دیگر کمک می کند.

برخی از افراد متوجه می شوند که کمرویی بر زندگی روزمره تأثیر می گذارد تا جایی که احساس می کنند قادر به گفتگو با افراد دیگر نیستند، بدون اینکه خود را به کلی از این موقعیت دور کنند. خجالتی ممکن است مانع لذت بردن کامل از سرگرمی ها، بهره وری در محل کار یا حفظ یک زندگی اجتماعی غنی شود. به این دلایل، یک فرد ممکن است از یک روان درمانگر کمک بخواهد تا خجالتی بودن خود را میانجی کند یا به او مهارت هایی بدهد تا با خجالتی بودن کنار بیایند و با آن سازگار شوند.

درمان شناختی مرکز مشاوره فراز

درمان شناختی رفتاری و به طور کلی گفتار درمانی فردی به برخی از افراد کمک کرده است تا با کمرویی کنار بیایند، به خصوص زمانی که کمرویی در عاداتی ظاهر می شود (بی قراری، پرهیز از تماس چشمی) که می توان به صورت فردی به آن پرداخت. سایر محققان خاطرنشان کرده‌اند که برای مشکلی که در تعامل با غریبه‌ها و گروه‌ها تعریف می‌شود، یک گزینه درمانی مؤثرتر ممکن است گروه درمانی باشد. در این تنظیمات، افرادی که می‌خواهند نحوه تأثیر خجالتی بودن خود را تغییر دهند، می‌توانند از تعاملاتی که به نظرشان ناخوشایند یا ناراحت‌کننده هستند تقلید کنند. گروه درمانی محیطی امن را برای بررسی جنبه های عمیق تر خجالتی مانند ارزش خود کم یا نگرانی مربوط به ارائه خود ارائه می دهد.

شما درصورت نیاز به خدمات مشاوره  و درمان کمرویی، می توانید از مشاوران متخصص و مجرب مرکز مشاوره فراز به صورت حضوری، تلفنی و یا تماس تصویری مشاوره دریافت کنید. برای گرفتن وقت و هماهنگی با شماره تلفن همراه  ۰۹۳۷۱۱۷۸۷۱۸   و یا شماره های تلفن ۰۲۱۲۲۶۴۰۳۳۲ و ۰۲۱۸۸۶۷۲۵۵۳ تماس بگیرید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *