استرس دانشجویی و دانشگاه می تواند یک تجربه استرس زا و همچنین سرگرم کننده و هیجان انگیز باشد. ممکن است در مورد شروع دانشگاه ، امتحانات ، مهلت های درسی ، زندگی با افرادی که نمی شناسید یا به آینده فکر می کنید ، استرس داشته باشید.
استرس دانشجویی یک احساس طبیعی است که برای کمک به شما در مقابله در موقعیت های چالش برانگیز طراحی شده است. در مقادیر اندک می تواند خوب باشد ، زیرا شما را به کار سخت و تلاش خود سوق می دهد ، مانند امتحانات.
اما اگر بسیار استرس دارید یا احساس می کنید نمی توانید استرس دانشجویی را مدیریت کنید ، می تواند منجر به مشکلات سلامت روانی مانند افسردگی و اضطراب شود. همچنین می تواند بر عملکرد دانشگاهی شما تأثیر بگذارد.
ترک خانه برای شروع تحصیلات شما می تواند شامل برخی از تغییرات استرس زا باشد. این موارد ممکن است شامل انتقال به یک منطقه جدید ، ملاقات با افراد جدید و مدیریت بودجه تنگ باشد.
استرس دانشگاهی چیست؟
هر دانش جو یا دانش آموز در یک زمان یا دیگری در مدرسه استرس و اضطراب احساس می کند. این استرس ممکن است ناشی از سخنرانی یا سخنرانی در مقابل کلاس باشد ، یا شاید عملکردی در مقابل کل مدرسه باشد. شاید هر بار که وارد کلاس یک معلم بسیار سختگیرانه می شوید احساس نگرانی کنید. شاید در گذشته شما هنگام تلاش برای تکمیل تکلیف در موضوعی که قوی ترین منطقه شما نیست ، احساس استرس کرده اید.
اضطراب به معنای احساس استرس است ، خواه به این دلیل است که شما در صفحه خود چیزهای زیادی دارید یا به این دلیل که نگران هستید که آنچه در صفحه شما است به خوبی انجام شده است. تجربه احساس تحت فشار در مدرسه همه چیز غیر معمول نیست. مدرسه و دانشگاه جایی است که شما مهارت های جدید را می آموزید ، و اصلی ترین راه معلمان قضاوت می کنید که چقدر خوب یاد می گیرید و این مهارت ها را با اختصاص تکالیف ، گزارش ها و ارائه ها ، و با ارائه تست و آزمونها. به نظر می رسد که آنها به اندازه کافی بد نیستند.
علائم استرس دانشجویی
- تحریک پذیری
- مشتاق بودن زیاد
- لذت نبردن از زندگی
- نگران بودن
- مشکلات خواب (بی خوابی)
- عدم تمرکز
- جویدن ناخن
- تنگی نفسدوره های کوتاه استرس دانشجویی طبیعی است و اغلب با کاری ساده می توان آن را کاهش می دهد ، یا با صحبت کردن با دیگران و وقت خود برای استراحت.
چطور استرس دانشجویی را کاهش دهیم؟
آیا امتحانات ، پول یا مشکلات رابطه است؟ ببینید که آیا می توانید شرایط خود را تغییر دهید تا فشاری را که تحت آن قرار دارید ، کاهش دهید.
سعی کنید یک سبک زندگی سالم داشته باشید. خوب بخورید ، به اندازه کافی بخوابید ، از نظر جسمی فعال باشید ، الکل را کاهش دهید و برای استراحت و همچنین کار و مطالعه وقت بگذارید.
از داروها ، از جمله مقدار زیادی کافئین خودداری کنید – این می تواند تأثیر منفی بر سطح استرس و بهزیستی شما داشته باشد.
سعی کنید نگران آینده نباشید یا خود را با دیگران مقایسه کنید.
تمرینات آرامش و تنفس را امتحان کنید.
سعی کنید وقت خود را برنامه ریزی کنید تا به شما در پیگیری کار خود کمک کند. آن را به تکه های قابل کنترل تقسیم کنید تا بتوانید مهلت خود را حفظ کنید.
سعی کنید در مورد استرس خود با یک دوست ، معلم یا شخصی در خانواده خود صحبت کنید.
در مورد نکات مربوط به آماده سازی برای امتحانات بخوانید
اگر به دنبال مرکز روانشناسی یا به دنبال مرکز مشاوره ای هستید که استرس دانشجویی شما رادرمان کند ، برای دربافت خدمات روانشناختی زیر نظر مجربترین متخصصین روانشناسی و زیر نظر یک تیم تخصصی، با کارشناسان گروه روانشناسی فراز مشاور در تماس باشید. مرکز روانشناسی فراز مشاور واقع در خیابان شریعتی- ابتدای خیابان ظفر(دستگردی) – پلاک ۲۶ -طبقه چهارم – واحد ۵ می باشد.