مشاوره فردی و روان درمانی

اختلال دوقطبی

اختلال دوقطبی

اختلال دوقطبی یک بیماری روانی جدی است که باعث تغییر غیرمعمول در خلق و خوی می شود ، وشامل اوج شدید (شیدایی ) تا اوج پایین (افسردگی ) می شود.

شخصی که دارای اختلال دو قطبی است ، در انرژی ، تفکر ، رفتار و خواب خود تغییراتی را تجربه می کند. در طول قسمت های خلق و خوی دو قطبی ، انجام کارهای روزانه ، رفتن به محل کار یا مدرسه و حفظ روابط دشوار است.

چه عواملی باعث اختلال دوقطبی می شود؟

اختلال دوقطبی میلیون ها بزرگسال را تحت تأثیر قرار می دهد. بیشتر افراد در نوجوانان یا بیست سالگی به اختلال دو قطبی مبتلا می شوند ، با این حال ممکن است در هر سنی رخ دهد و اگرچه این علائم می تواند همچنان ادامه داشته باشد ، اما بسیاری از آنها راه هایی برای مدیریت موفقیت آمیز علائم خود پیدا می کنند. در صورت داشتن سابقه خانوادگی اختلال دو قطبی ، یک واقعه آسیب زا و یا سوء استفاده از مواد مخدر یا الکل در معرض خطر بیشتراختلال دو قطبی قرار می گیرند. تفاوت در ساختار و عملکرد مغز نیز ممکن است نقش داشته باشد. اگر فکر می کنید ممکن است آن را داشته باشید ، به ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود بگویید.

 علائم اختلال دوقطبی

هنگامی که یک فرد یک قسمت جنون آمیز دارد ، احساس بیش از حد هیجان زده ، مولد و حتی شکست ناپذیر می کند. از طرف دیگر ، وقتی شخصی یک قسمت افسردگی دارد ، بسیار ناراحت ، ناامید و خسته می شوند. آنها ممکن است از دوستان ، خانواده و شرکت در فعالیت های معمول خود جلوگیری کنند. یک قسمت شدید جنون یا افسردگی ممکن است علائم روانی مانند توهم (اعتقادات دروغین) یا توهم را ایجاد کند (دیدن یا شنیدن چیزهایی که دیگران نمی بینند یا نمی شنوند). این تغییرات رفتاری شدید معمولاً باعث نگرانی در بین دوستان و خانواده می شود. تجربه همه در مورد اختلال دو قطبی متفاوت استو علائم متفاوت است:

“جنون” ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • احساس شدید سرخوشی ، هیجان یا خوشبختی
  • ظاهر غیر طبیعی پرش یا سیم کشی
  • داشتن انرژی بیش از حد
  • بی خوابی یا بی قراری (کاهش نیاز به خواب)
  • صحبت سریع یا صحبت کردن غیرمعمول
  • حواس پرتی

“افسردگی” ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • احساس کمبود ، غمگین ، نگران ، بی ارزش ، اضطراب ، گناه ، خالی یا ناامید
  • احساس خستگی ، انرژی کم
  • فراموشی
  • بی حسی
  • تغییر در خواب ، یا بیش از حد زیاد یا خیلی کم
  • تغییر در تمرکز
  • تغییر در اشتها ، یا زیاد غذا خوردن یا خیلی کم
  • افکار مرگ و/یا خودکشی
  • کمبود علاقه یا علاقه به فعالیتها

    هر نوع اختلال دو قطبی شامل دوره هایی بین قسمتهای جنون یا افسردگی در هنگام کاهش علائم یا افراد احساس پایدار می شود. تفاوت عمده بین انواع اختلال در این است که حالت های خلق و خوی چقدر شدید هستند و چه مدت دوام دارند.

اختلال دوقطبی I: داشتن سابقه حداقل یک قسمت از شیدایی ، اما گاهی اوقات همچنین قسمت های افسرده یا هیپومنیک نیز وجود دارد.
اختلال دوقطبی II: حالات خلق و خوی که از یک روحیه حتی تا پایین متفاوت است  ، اما اوج آنها شدیدتر است و به حالت های هیپومنیک گفته می شود. قسمت های افسردگی ممکن است به همان اندازه شدید باشد که در اختلال افسردگی اساسی و/یا اختلال دو قطبی I باشد.
اختلال سیکلوتییمیک: بی ثباتی مزمن خلق و خوی مزمن (هر دو اوج و پایین) که به اندازه کسانی که در اختلال دو قطبی یا II تجربه می کنند ، طولانی ، شدید یا مکرر نیستند.

درمان اختلال دوقطبی

اختلال دو قطبی یک بیماری مادام العمر است که به خودی خود از بین نمی رود. در حالی که در ابتدا می تواند بیش از حد منزوی کند ، تشخیص زودرس و دقیق اولین قدم برای بهتر شدن است. درمان مناسب ، همراه با پشتیبانی و مراقبت از خود ، به افراد مبتلا به اختلال دو قطبی کمک می کند تا زندگی سالم و تحقق بخشیده باشند.

اگر فکر می کنید ممکن است اختلال دو قطبی داشته باشید ، به ارائه دهنده خدمات درمانی خود بگویید. معاینه پزشکی می تواند بیماری های دیگری را که ممکن است باعث تغییر خلق و خوی شما شود ، رد کند. اختلال دو قطبی با ترکیبی از دارو و درمان قابل درمان است.

داروها تثبیت کننده های خلق و خو ، ضد روانپزشکی و داروهای ضد افسردگی می توانند به مدیریت نوسانات خلقی و سایر علائم کمک کنند. درک مزایا و خطرات داروها مهم است. ممکن است افراد قبل از تعیین اینکه کدام یک برای آنها مناسب است ، نیاز به داروهای مختلف داشته باشند. آنها هرگز نباید بدون راهنمایی پزشک خود از مصرف دارو جلوگیری کنند.
“گفتگوی درمانی” (روان درمانی) به افراد کمک می کند تا اختلال خود را بپذیرند ، علائم هشدار دهنده یک قسمت جنون یا افسردگی را بشناسند ، مهارت های مقابله ای را برای رسیدگی به استرس ایجاد کنند و با برنامه دارویی بچسبند. درمان همچنین ارتباطات و روابط بین خانواده ها را بهبود می بخشد.
درمان طولانی مدت و مداوم. در حالی که ممکن است بین قسمت هایی که فرد احساس خوبی دارد وجود داشته باشد ، یک برنامه درمانی طولانی مدت و مداوم می تواند شدت و فراوانی نوسانات خلقی را کاهش دهد.
این عادت های سبک زندگی سالم ، همراه با درمان حرفه ای ، می تواند به مدیریت علائم اختلال دو قطبی کمک کند:

یک برنامه خواب مداوم داشته باشید. هر روز بخوابید و همزمان از خواب بیدار شوید. محرومیت از خواب می تواند افراد را در معرض خطر قسمت های جنون آمیز یا افسردگی قرار دهد. خوابیدن بیش از حد معمول ممکن است نشانه یک قسمت افسردگی باشد. کافئین را محدود کنید ، که می تواند خواب را مختل کند.

خوب بخورید و منظم ورزش کنید. یک رژیم غذایی سالم به بدن شما تغذیه مناسب می دهد و ورزش ممکن است به بهبود روحیه شما کمک کند.

همیشه داروی خود را طبق تجویز مصرف کنید. شما باید این کار را انجام دهید حتی اگر روحیه شما پایدار باشد.

قبل از مصرف مکمل های پیش از نسخه یا هر دارویی که توسط پزشک دیگری تجویز شده است ، با پزشک خود تماس بگیرید.

یک ژورنال خلق و خوی نگه دارید. با ردیابی نحوه احساس روز به روز ، می توانید متوجه محرک ها شوید ، نحوه عملکرد درمان خود را کنترل کنید و تغییرات را در الگوهای غذایی یا خواب خود مشاهده کنید. در صورت نیاز به تنظیم دارو ، این اطلاعات کتبی به ویژه می تواند برای پزشک شما مفید باشد.

پزشک مراقبت های اولیه خود را به روز کنید. آنها بخش مهمی از مدیریت طولانی مدت اختلال دو قطبی هستند ، حتی اگر روانپزشک را نیز ببینید.

از استفاده از الکل و سایر داروها خودداری کنید.

استرس را به حداقل برسانید. در صورت امکان زندگی خود را ساده کنید. فعالیت های آرامش بخش مانند مراقبه یا یوگا را امتحان کنید.

یک شبکه پشتیبانی ، خانواده و دوستان آنجا را برای کمک به بحران حفظ کنید. عزیزان خود را در مورد اختلال دو قطبی آموزش دهید تا آنها بتوانند به بهترین وجه از شما حمایت کنند. از آنها بخواهید تا به شما در تشخیص علائم هشدار دهنده قسمتهای جنون یا افسردگی کمک کنند.

hگر به دنبال مرکز روانشناسی  هستید و یا به دنبال مرکز مشاوره خانواده هستید، برای دربافت خدمات روانشناختی زیر نظر مجربترین متخصصین روانشناسی و زیر نظر یک تیم تخصصی، با کارشناسان گروه روانشناسی فراز مشاور در تماس باشید. مرکز روانشناسی فراز مشاور واقع در خیابان شریعتی- ابتدای خیابان ظفر(دستگردی) – پلاک ۲۶ -طبقه چهارم – واحد ۵ می باشد.

 

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *